Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- svaveldioxid,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- vatten
- flytande honung
- svartpeppar
Rostade rotsaker
Potatis
400 g
Palsternacka
150 g
Rödlök
1 st
Olivolja
2 tsk
Salt
2 krm
Torkad rosmarin
1 tsk
Honungsstekt fläskkotlett
Fläskkotlett
300 g
Salt
Olivolja
1 tsk
Vatten
½ dl
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Flytande honung
¾ msk
Vitlök
2 klyfta
Dijonyoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Till servering
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 550 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 56 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du tid? Smaksätt mixsalladen med lite vitvinsvinäger och salt!
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostade rotsaker: Dela potatis och lägg på ena sidan av en ugnsplåt. Skala palsternacka. Klyfta palsternacka och rödlök. Lägg rotsakerna på andra sidan av plåten. Ringla olivolja och strö salt över hela plåten. Strö torkad rosmarin över potatisen. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min.
- Honungsstekt fläskkotlett: Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor och krydda med lite salt. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida. Tillsätt vatten, kinesisk soja, honung och pressad vitlök. Stek ytterligare ca 2 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Dijonyoghurt: Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med dijonsenap, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
- Servera honungsstekt fläskkotlett med potatis, rostade rotsaker, dijonyoghurt och mixsallad.