Hoisinstekt laxfilé med sesamdressad päronsallad och jasminris
20-30
Laktosfri
Utan gluten

Hoisinstekt laxfilé med sesamdressad päronsallad och jasminris

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitvinsvinäger
  • salt
  • neutral olja
  • vatten

Tillbehör

Jasminris
135 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp

Sesamdressad päronsallad

Sesamolja (Sesamfrön)
½ msk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Salt
1 krm
Chili flakes
½ tsk
Gurka
1 st
Päron
1 st
Mynta
20 g

Hoisinlax

Laxfilé (Fisk)
2 st
Neutral olja
Vatten
½ dl
Vitlök
1 klyfta
Hoisinsås (Sojabönor, Sesamfrön)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 725 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 78 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna.
  3. Sesamdressad päronsallad: Blanda ihop sesamolja, vitvinsvinäger, salt och chili flakes i en rymlig skål. Finstrimla gurka och päron. Grovhacka mynta. Blanda ner de strimlade grönsakerna, mynta och hälften av de rostade sesamfröna i skålen.
  4. Hoisinlax: Skär laxen i ca 3x3 cm stora bitar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och fräs pressad vitlök och lax ca 1 min. Tillsätt hoisinsåsen och vatten, låt koka ihop ca 1 min. Toppa med resten av sesamfröna.
  5. Servera hoisinlax med jasminris och sesamdressad päronsallad.