Fransk potatissallad med grillad halloumi och citron

BBQ

Utan gluten
Löpefri

Fransk potatissallad med grillad halloumi och citron

4.02 (143)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Delikatesspotatis
450 g
Rädisor
1 förp
Fänkål
1 st
Kapris
1 burk
(Svaveldioxid)
Ruccola
30 g
Vatten
1 msk
Olivolja
½ msk
Dijonsenap
½ msk
(Svaveldioxid, Senap)
Flytande honung
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Citron
1 st
Halloumi
150 g
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
490 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
44 g
Protein:
26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Om du ska grilla, tänd grillen! 
Koka delikatesspotatis i lättsaltat vatten. Låt ånga av och svalna något. Halvera.
Blanda vatten, olivolja, dijonsenap, honung, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar i en skål. 
Skiva rädisor och fänkål. Häll av kapris. Lägg potatis, rädisor, fänkål, kapris och ruccola i en salladsskål. Ringla över dressingen och blanda väl. 
Dela citronen på mitten och grilla med snittytan nedåt tills den har fått ordentligt med färg. Skär halloumi i fyra skivor och grilla ca 1 min per sida. Det går även bra att steka halloumin och citronen istället.
Servera fransk potatissallad med grillad halloumi och citron.
Smaklig måltid!