BBQ
Utan gluten
Löpefri
Fransk potatissallad med grillad halloumi och citron
4.02 (143)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Delikatesspotatis
450 g
Rädisor
1 förp
Fänkål
1 st
Kapris
1 burk
Ruccola
30 g
Vatten
1 msk
Olivolja
½ msk
Dijonsenap
½ msk
Flytande honung
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Citron
1 st
Halloumi
150 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 490 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 44 g
- Protein:
- 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Om du ska grilla, tänd grillen!
Koka delikatesspotatis i lättsaltat vatten. Låt ånga av och svalna något. Halvera.
Blanda vatten, olivolja, dijonsenap, honung, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
Skiva rädisor och fänkål. Häll av kapris. Lägg potatis, rädisor, fänkål, kapris och ruccola i en salladsskål. Ringla över dressingen och blanda väl.
Dela citronen på mitten och grilla med snittytan nedåt tills den har fått ordentligt med färg. Skär halloumi i fyra skivor och grilla ca 1 min per sida. Det går även bra att steka halloumin och citronen istället.
Servera fransk potatissallad med grillad halloumi och citron.
Smaklig måltid!