25-35
Laktosfri
Utan gluten
Torskfilé med dragonaioli och ljummen fänkålssallad
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- olivolja
Dragonaioli
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Vitlök
½ klyfta
Torkad dragon
½ msk
Salt
½ krm
Svartpeppar
Ljummen fänkålssallad
Fänkål
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Flytande honung
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Mâchesallad
65 g
Halstrad torsk
Torskfilé (Fisk)
300 g
Olivolja
Salt
2 krm
Till servering
Småpotatis
400 g
Näringsvärde per portion
- Energi 525 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 44 g
- Protein 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Dragonaioli: Blanda majonnäs, pressad vitlök, torkad dragon, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
- Ljummen fänkålssallad: Strimla fänkål och bananschalottenlök. Fräs grönsakerna i lite olivolja i en stekpanna ca 2 min, tills fänkålen blivit mjuk. Tillsätt honung och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Lägg över på ett fat.
- Halstrad torsk: Skär torskfilé i portionsbitar. Torka av med lite hushållspapper. Gnid in fisken med lite olivolja och krydda med salt.
- Hetta upp en grillpanna eller stekpanna. Grilla eller stek fisken ca 2 min per sida, tills fisken är klar.
- Blanda de frästa grönsakerna med mâchesallad. Servera till halstrad torsk, dragonaioli och kokt potatis.