Grillad lax med mynta- och melonsallad, bönröra och chilirostad potatis
40
Utan gluten
Laktosfri

Grillad lax med mynta- och melonsallad, bönröra och chilirostad potatis

Ingredienser

Allergener
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • sambal oelek
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • flingsalt
  • vitlök

Chilirostad potatis

Småpotatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Sambal oelek
½ tsk
Salt
Svartpeppar

Mynta- & melonsallad

Rödlök
½ st
Mynta
20 g
Melon
½ st
Vitvinsvinäger
1 msk
Flingsalt
1 krm

Bönröra

Vitlök
2 klyfta
Stora vita bönor
1 förp
Vitvinsvinäger
1 ½ tsk
Olivolja
Salt
1 ½ krm

Grillad lax

Laxfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 561 kcal
  • Fett 19 g
  • Kolhydrater 61 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Indirekt värme: lägg endast kol på ena sidan av grillen. Tillaga sedan klart fisken på sidan av grillen utan glöd, under lock.

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Om du vill grilla, tänd grillen!
  2. Chilirostad potatis: Halvera småpotatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda väl med lite olivolja, sambal oelek, lite salt och nymald svartpeppar. Lägg även på vitlöksklyftorna till bönröran (punkt 4) med skalet kvar. Rosta i övre delen av ugnen ca 25 min.
  3. Mynta- och melonsallad: Skär rödlök tunt, gärna med en mandolin. Strimla mynta. Skala och ta bort kärnorna från melonen. Skär melonen i mindre bitar och lägg i en salladsskål. Blanda ner rödlök, mynta, vitvinsvinäger och flingsalt. 
  4. Bönröra: Ta bort skalet från de rostade vitlöksklyftorna. Häll av stora vita bönor, men spara 3 msk av spadet. Lägg bönor, bönspad, vitlöksklyftor, vitvinsvinäger, olivolja och salt i en mixerbunke. Mixa till en röra med stavmixer. Smaka av med salt.
  5. Grillad lax: Krydda laxfilé med salt och nymald svartpeppar. Börja med att grilla skinnsidan ca 5 min. Vänd och grilla klart på indirekt värme ca 7 min (se tips!). Om du inte ska grilla, hetta upp en grill- eller stekpanna. Tillaga klart fisken i ugnen under plåten med potatis, ca 10 min. Lägg upp på ett fat.
  6. Servera nygrillad lax med mynta- och melonsallad, chilirostad potatis och bönröra.