Löpefri
Halloumi- och zucchinisouvlaki med bulgur och tzatziki
Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Grillspett
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
Gul lök
½ st
Olivolja
Bulgur
125 g
Tomatpuré
1 msk
Vatten
4 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Citron
½ st
Salt
Svartpeppar
Bladpersilja
10 g
Zucchini
½ st
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Halloumi
150 g
Zucchini
½ st
Grillspett
4 st
Salt
2 krm
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 557 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 55 g
- Protein:
- 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Vill du grilla, tänd grillen.
Finhacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök, bulgur och tomatpuré ca 4 min. Tillsätt vatten och smulad grönsaksbuljong. Sjud på svag värme under lock ca 15 min. Smaka av med pressad citronsaft, lite salt och nymald svartpeppar.
Grovriv zucchini och lägg i en skål. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Dela halloumi i 4 bitar. Skär zucchini i 4 tjocka stavar. Trä upp allt på grillspett. Stek eller grilla spetten ca 1 min per sida, tills de fått fin färg. Krydda zucchinin med salt.
Grovhacka bladpersilja och strö över bulgurn. Servera med souvlaki, tzatziki och mixsallad!
Smaklig måltid!