Utan gluten
Vegetariskt
Karibisk sommartallrik med grillad sötpotatis, halloumi och majskolvar
Nytt recept
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
Tomat
1 st
Röd chili
½ st
Passionsfrukt
1 st
Lime
½ st
Salt
1 krm
Sötpotatis
1 st
Halloumi
200 g
Majskolvar
1 förp
Rödlök
1 st
Olivolja
Salt
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 634 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 60 g
- Protein:
- 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Indirekt värme: Lägg bara kol i ena halvan av grillen. Tillaga sedan maten på sidan utan kol under lock.
Om du ska grilla, tänd grillen.
Tärna tomat smått och finhacka röd chili. Lägg i en skål och blanda med urgröpt passionsfrukt, pressad limesaft och salt. Tänk på att chili varierar i styrka, smaka dig fram till lagom hetta.
Skär sötpotatis i cm-tjocka skivor. Skär halloumi i fyra skivor. Halvera majskolvar och rödlök.
Pensla lite olivolja på sötpotatisen och strö på lite salt. Grilla sötpotatis, majskolvar och rödlök ca 1 min per sida direkt över glöden, tills de fått fin färg. Grilla sedan på indirekt värme ca 10 min, tills sötpotatisen är mjuk (se tips!). Det går även bra att steka dem i en grill- eller stekpanna.
Grilla eller stek halloumi ca 1 min per sida, tills den fått fin färg.
Servera grillad sötpotatis med halloumi, majskolv, rödlök, passionsfruktssalsa och mixsallad!
Smaklig måltid!