Grillad shish kebab med aubergineröra och persiljesallad
35

Grillad shish kebab med aubergineröra och persiljesallad

Gör så här


Tips från kocken: Indirekt värme: lägg endast kol på ena sidan av grillen. Tillaga sedan klart biffarna på sidan av grillen utan glöd, under lock.
Ingredienser

Allergener

Gluten, Mjölk, Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener


Bra att ha hemma
mjölk, vitlök, sambal oelek, ströbröd, salt, svartpeppar, grillspett, olivolja, rödvinsvinäger, tomatpuré, flytande honung,

Shish kebab


  • bananschalottenlök
    ½ st

  • blandfärs
    250 g

  • mjölk
    2 msk

  • vitlök
    1 klyfta

  • sambal oelek
    ½ tsk

  • ströbröd
    1 ½ msk

  • paprikapulver
    1 tsk

  • torkad oregano
    ½ tsk

  • spiskummin
    ½ tsk

  • malen koriander
    ½ tsk

  • malen kanel
    tsk

  • salt
    ½ tsk

  • grillspett
    4 st

Aubergineröra


  • bananschalottenlök
    ½ st

  • aubergine
    1 st

  • vitlök
    1-2 klyfta

  • rödvinsvinäger
    1 tsk

  • sambal oelek
    2 krm

  • tomatpuré
    2 msk

  • spiskummin
    ½ tsk

Persiljesallad


  • bladpersilja
    20 g

  • rödlök
    1 st

  • tomat
    1 st

  • rödvinsvinäger
    1 tsk

  • flytande honung
    1 tsk

Tillbehör


  • pitabröd
    2 st

  • mixsallad
    30 g
Näringsvärde per portion
Energi  
597 kCal
Fett 
21 g
Kolhydrater  
65 g
Protein 
36 g