Caribbean tuna fishcakes med mangosalsa och rostad sötpotatis
Laktosfri

Caribbean tuna fishcakes

med mangosalsa och rostad sötpotatis
Nytt recept
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • bakplåtspapper
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
Sötpotatis
2 st
Bakplåtspapper
Olja
Salt
½ tsk
Röd chili
½ st
Tonfisk i olja
1 förp
(Fisk)
Koriander
10 g
Ägg
1 st
(Ägg)
Vitlök
1 klyfta
Japansk sojasås
1 msk
(Sojabönor)
Panko
(Vete)
Olja
Röd chili
½ st
Lime
1 st
Mango
1 st
Rödlök
1 st
Koriander
10 g
Vitlök
1 klyfta
Olja
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
658 kcal
Fett:
17 g
Kolhydrater:
97 g
Protein:
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta sötpotatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite neutral olja och salt. Rosta i mitten av ugnen ca 20 min, tills potatisen är mjuk och har fått färg.
Hacka röd chili till fishcakes och mangosalsan. Tänk på att färsk chili kan variera i styrka. Om du önskar en mildare smak, ta bort kärnhuset och de vita hinnorna. Använd efter smak.
Häll av tonfisk. Hacka koriander. Lägg fisken i en bunke och finfördela med en gaffel. Tillsätt hälften av den hackade chilin, koriander, ägg, pressad vitlök, japansk soja och ½ dl panko. Blanda ordentligt. Forma till 4 biffar. Häll ca 1 dl panko på en tallrik. Vänd biffarna i panko. Låt stå till punkt 6.
Tvätta limen i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa saften. Skala och tärna mango smått. Finhacka rödlök. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål och blanda ner resten av den hackade chilin, pressad vitlök, neutral olja, salt och lite nymald svartpeppar.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek fishcakes ca 3 min per sida, tills de är krispiga och genomvarma.
Servera Caribbean tuna fishcakes med rostad sötpotatis, mangosalsa och mixsallad.
Smaklig måltid!