Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- neutral olja
- olivolja
- salt
Rödbetsfalafel
Vatten
1 ¼ dl
Falafelmix
100 g
Rödbeta
1 st
Neutral olja
Bulgursallad
Bulgur (Vete)
125 g
Apelsin
1 st
Mynta
20 g
Granatäpple
1 st
Babyspenat
30 g
Olivolja
1 msk
Fetaostcréme
Fetaost (Mjölk)
50 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Flytande honung
1 förp
Salt
1 krm
Näringsvärde per portion
- Energi 654 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 82 g
- Protein 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rulla granatäpplet på bänken med lite tryck så att kärnorna lossnar. Halvera och pilla ur kärnorna.
- Rödbetsfalafel: Koka upp vatten i en kastrull. Tillsätt falafelmix och låt svälla minst 10 min. Skala och finriv rödbeta och rör ner i falafelsmeten.
- Bulgursallad: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär apelsin i klyftor. Finstrimla mynta. Halvera och kärna ur granatäpple (se tips!).
- Fetaostcrème: Mosa fetaost i en skål och blanda med matyoghurt, honung och salt.
- Rödbetsfalafel: Forma falafelsmeten till ca 8 bollar. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek falafeln ca 5 min, tills den fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
- Bulgursallad: Lägg kokt bulgur i en skål och blanda med apelsin, mynta, babyspenat och olivolja. Toppa salladen med granatäppelkärnor.
- Servera rödbetsfalafel med bulgursallad och fetaostcrème.