Asiatisk mangosallad med pankopannoumi
25-35
Vegetariskt

Asiatisk mangosallad med pankopannoumi

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • selleri,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • vetemjöl
  • ägg
  • neutral olja

Mangosallad

Mango
1 st
Selleristjälk (Selleri)
2 st
Röd chili
½ st
Mynta
20 g
Socker
1 msk
Japansk sojasås (Sojabönor)
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Lime
1 st

Pankopannoumi

Pannoumi (Mjölk, Laktos)
1 förp
Vetemjöl (Ägg)
½ dl
Ägg (Ägg)
1 st
Panko (Vete)
1 dl
Neutral olja

Till servering

Jasminris
135 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 662 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 83 g
  • Protein 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

  1. Mangosallad: Skala, kärna ur och tärna mango i cm-stora bitar. Strimla selleristjälk i tunna stavar. Finhacka röd chili. Strimla mynta. 
  2. Lägg socker, japansk soja, chili, pressad vitlök och pressad limesaft i en bunke och rör tills sockret löst sig. Vänd ner grönsakerna i dressingen. 
  3. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. 
  4. Pankopannoumi: Skär varje pannoumiburgare i 4 bitar. Lägg vetemjöl i en skål. Vispa upp ägg i en annan skål. Häll panko i en tredje skål. Vänd osten först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko. 
  5. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek osten runt om ca 2 min, tills den fått fin färg. 
  6. Servera pankopannoumi med mangosallad och jasminris.