Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Rostad timjanpotatis: Lägg småpotatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och torkad timjan. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
Barbequekyckling: Pressa vitlök i en bunke. Blanda med tomatpuré, ketchup, flytande honung, paprikapulver, lite olivolja, sambal oelek, kinesisk soja och lite salt. Lägg kycklinglårfilé i bunken med barbequemarinad, blanda väl. Låt stå ca 5 min.
Vitlöksyoghurt: Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med pressad vitlök, torkad timjan och lite salt.
Morotssallad: Skala morötterna och fortsätt hyvla tunna remsor med potatisskalaren. Lägg i en salladsskål och blanda med mixsallad, lite olivolja, vitvinsvinäger och salt.
Barbequekyckling: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen med marinad ca 5 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera stekt barbequekyckling med rostad timjanpotatis, morotssallad och vitlöksyoghurt.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener