Utan gluten
Laktosfri
Svampyakiniku med ägg och sesamstekt broccoli
Nytt recept
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Japansk soja
- olja
- salt
- socker
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Ostronskivling
200 g
Salladslök
½ förp
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Socker
1 msk
Japansk soja
2 msk
Vatten
2 msk
Olja
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Majsstärkelse
½ tsk
Sesamfrön
1 msk
Broccoli
1 st
Olja
Vitlök
1 klyfta
Sesamfrön
1 msk
Salt
1 krm
Ägg
2 st
Olja
Jasminris
125 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 576 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 69 g
- Protein:
- 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla ostronskivling och salladslök. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Blanda ingefära, vitlök, socker, japansk soja, vatten, neutral olja, vitvinsvinäger och majsstärkelse i en liten skål.
Skär broccoli i buketter och skiva stammen. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek broccoli, pressad vitlök, sesamfrön och salt ca 3 min. Lägg över på en tallrik och spara pannan.
Torka ur stekpannan och hetta upp lite neutral olja. Stek äggen ca 2 min, gulan får gärna vara lös. Lägg över på tallriken och spara pannan.
Hetta upp lite neutral olja i stekpannan och stek ostronskivling på hög värme ca 2 min. Tillsätt såsen, hälften av salladslöken (den vita delen) och sesamfrön till pannan. Sjud ca 1 min, eller tills det mesta av vätskan kokat in. Smaka eventuellt av med lite japansk soja.
Toppa svampyakiniku med resten av salladslöken. Servera med jasminris, stekta ägg och sesamstekt broccoli.
Smaklig måltid!