Larb med fläskfärs, sallad och sojayoghurt
Utan gluten

Larb med fläskfärs, sallad och sojayoghurt

4.02 (93)
Under 25 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Japansk soja
  • olja
  • salt
  • socker
  • vitlök
Matyoghurt
¾ dl
(Mjölk, Laktos)
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Rödlök
½ st
Röd paprika
1 st
Olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Lime
1 st
Japansk soja
¾ msk
(Sojabönor)
Socker
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Salt
Jasminris
125 g
Isbergssallad
½ st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
657 kcal
Fett:
30 g
Kolhydrater:
66 g
Protein:
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda matyoghurt med japansk soja i en liten skål.
Skiva rödlök och strimla röd paprika. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek fläskfärs, paprika och pressad vitlök ca 5 min, tills fläskfärsen är frasig och helt genomstekt. Dra stekpannan från värmen.
Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Tillsätt rivet limeskal, pressad saft från halva limen, japansk soja, socker, chili flakes och rödlök till stekpannan. Blanda ordentligt. Smaka eventuellt av med lite salt och mer chili flakes.
Klyfta resten av den använda limen. Plocka bladen från isbergssalladen. Fyll salladsbladen med jasminris, larbfärs och sojayoghurt. Servera med limeklyfta!
Smaklig måltid!