Bun Cha - Vietnamesiska nötfärsbullar med färsk ingefära
35
Utan gluten
Laktosfri

Bun Cha - Vietnamesiska nötfärsbullar med färsk ingefära

Gör så här


Ingredienser

Allergener

Selleri, Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener


Bra att ha hemma
vitlök, salt, neutral olja, vatten, kycklingbuljong, japansk soja, vitvinsvinäger, socker,

Nötfärsbullar


  • ingefära
    ½ förp

  • nötfärs
    250 g

  • vitlök
    1 klyfta

  • salt
    2 krm

  • chili flakes
    1 krm

Buljong


  • morot
    2 st

  • champinjoner
    125 g

  • bananschalottenlök
    1 st

  • vatten
    3 dl

  • kycklingbuljong
    ¾ tärning

  • japansk soja
    ½ msk

  • vitvinsvinäger
    1 msk

  • vitlök
    1 klyfta

  • socker
    1 tsk

Till servering


  • jasminris
    125 g

  • koriander
    20 g

Näringsvärde per portion
Energi  
551 kCal
Fett 
17 g
Kolhydrater  
66 g
Protein 
34 g