Tips från kocken: Gott med pressad potatis! Skala, koka och pressa potatisen med potatispress.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka småpotatis i lättsaltat vatten.
Fiskgratäng: Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka dill. Smält smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk (lite i taget) och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 3 min under omrörning. Rör ner citronskal och dill i såsen.
Lägg torskfilé i en liten smord ugnsform. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Häll såsen över fisken och strö över riven mozzarella. Tillaga i övre delen av ugnen ca 5 min. Höj därefter temperaturen till maxvärme och grill. Gratinera i ytterligare ca 5 min, tills gratängen fått fin färg.
Tillbehör: Tärna gurka fint. Finhacka dill. Lägg upp i skålar eller blanda allt till en sallad. Klyfta den använda citronen.
Servera nygratinerad fiskgratäng med potatis, gurka, dill och citronklyftor.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener