Singapore chili wok med fläsk, broccoli och vitlök
Laktosfri

Singapore chili wok med fläsk, broccoli och vitlök

4.13 (1515)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • vetemjöl
  • socker
  • vatten
  • salt
Olja
Vitlök
2 klyfta
Vetemjöl
2 tsk
(Vete)
Socker
1 msk
Japansk soja
½ förp
(Sojabönor)
Kinesisk soja
½ msk
(Sojabönor, Vete)
Vatten
1 ½ dl
Fläskkotlett
300 g
Rödlök
1 st
Broccoli
1 st
Olja
Salt
2 krm
Malen ingefära
1 tsk
Chili flakes
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 615 kcal
  • Fett: 18 g
  • Kolhydrater: 71 g
  • Protein: 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite neutral olja i en liten kastrull. Pressa ner vitlök och fräs hastigt. Rör ner vetemjöl, socker, japansk soja, kinesisk soja och vatten. Koka ihop ca 2 min. Ställ åt sidan.
Finstrimla fläskkotlett. Klyfta rödlök. Skär broccoli i små buketter och strimla stammen. 
Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs köttet ca 3 min och krydda med salt. Fräs tills all vätska kokat bort och köttet fått fin stekyta. Lägg upp på ett fat. Tillsätt lite mer olja till woken och fräs alla grönsaker ca 3 min. Krydda med malen ingefära. Blanda ner det stekta köttet och woksåsen, koka ihop ca ½ min.
Servera Singapore wok med nykokt jasminris. Toppa med lite chili flakes. 
Smaklig måltid!