Sesam- och sojastekt fläskfärs med asiatisk pak choy- och gurksallad
Laktosfri
Utan gluten

Sesam- och sojastekt fläskfärs

med asiatisk pak choy- och gurksallad
4.08 (468)
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Svaveldioxid

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
Lista
Lista
Bilder
Gurka
1 st
Lime
1 st
Socker
2 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Chili flakes
½ förp
Vitlök
2 klyfta
Olja
1 tsk
Riven ingefära
½ förp
(Svaveldioxid)
Pak choy
1 st
Riven ingefära
½ förp
(Svaveldioxid)
Vatten
1 dl
Japansk soja
½ förp
(Sojabönor)
Majsstärkelse
1 tsk
Olja
Fläskfärs
250 g
Sesamfrön
1 msk
(Sesamfrön)
Vitlök
1 klyfta
Jasminris
135 g
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
Energi:
676 kcal
Fett:
31 g
Kolhydrater:
70 g
Protein:
31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Dela gurka på längden och skär i cm-tjocka skivor på snedden, lägg i en salladsskål. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet och pressa saften från limen över gurkan. 
Blanda ner socker, salt, nymald svartpeppar, chili flakes efter smak, pressad vitlök, neutral olja och riven ingefära. Finstrimla pak choy och blanda ner i skålen.
Lägg riven ingefära och vatten i en liten skål, rör ner japansk soja och majsstärkelse. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och fräs fläskfärs ca 3 min. Tillsätt sesamfrön och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 1 min. Rör ner sojablandningen och koka ca 1 min.
Servera sesam- och sojastekt fläskfärs med jasminris och pak choy- och gurksallad. Toppa med lite extra chili flakes.
Smaklig måltid!