
Laktosfri
Asiatiska köttbullar
med syrlig kålrabbisallad4.21 (696)
Under 40 min
17 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- rödvinsvinäger
- salt
- socker
- vatten
Bananschalottenlök
½ st
Koriander
10 g
Lime
1 st
Riven ingefära
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Kinesisk soja
1 förp
Chili flakes
1 krm
Ströbröd
½ förp
Fläskfärs
250 g
Olja
Riven ingefära
½ förp
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
¼ påse
Japansk soja
½ förp
Majsstärkelse
1 tsk
Socker
2 tsk
Morot
1 st
Kålrabbi
½ st
Basmatiris
135 g
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 674 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 79 g
- Protein:
- 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka bananschalottenlök. Finhacka koriander. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet, spara den skalade limen till punkt 5. Lägg limeskal, riven ingefära, lök, pressad vitlök, koriander, kinesisk soja, chili flakes och ströbröd i en bunke. Tillsätt fläskfärs och blanda ihop till en smet. Låt vila en stund. Forma sedan smeten till jämnstora köttbullar, ca 12 st
Lägg riven ingefära, vatten, kycklingbuljong, japansk soja, majsstärkelse och socker i en skål. Vispa så att sockret löses upp.
Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek köttbullarna ca 3 min runt om. Lägg över i en rymlig kastrull. Tillsätt ingefärssåsen. Låt koka upp. Sjud under lock tills köttbullarna är helt genomstekta, ca 10 min.
Pressa saft från den använda limen i en skål. Blanda med rödvinsvinäger, socker och smaka av med lite salt.
Skala morot och kålrabbi. Hyvla eller strimla morot och kålrabbi tunt. Lägg i en bunke och blanda med limevinaigretten.
Servera nystekta asiatiska köttbullar med ingefärssås, kålrabbisallad, koriander och nykokt basmatiris.
Smaklig måltid!