Timjanstekt fläskkotlett
med jordärtskocksgratäng, parmesan och vitlöksskyNytt recept
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- mjölk
- olivolja
- salt
- smör
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
Potatis
400 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Jordärtskocka
250 g
Smör
Salt
2 krm
Svartpeppar
Mjölk
1 dl
Vispgrädde
1 dl
Parmesanost
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Smör
Balsamvinäger
2 msk
Socker
½ msk
Vatten
2 dl
Oxbuljong
½ förp
Vetemjöl
½ msk
Fläskkotlett
300 g
Torkad timjan
1 förp
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 732 kcal
- Fett:
- 34 g
- Kolhydrater:
- 63 g
- Protein:
- 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg potatis i en ugnsform och blanda med lite olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen ca 25 min.
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Skala och skär jordärtskocka i tunna skivor. Hetta upp lite smör i en kastrull och fräs jordärtskocka, lök och vitlök. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Tillsätt mjölk och vispgrädde. Låt sjuda ca 10 min, häll över i en liten ugnsform. Finriv parmesan och strö över ugnsformen. Gratinera i övre delen av ugnen ca 15 min, tills jordärtskockan känns mjuk och gratängen har fått fin färg.
Skär fläskkotlett i skivor. Krydda köttet med torkad timjan, salt och nymald svartpeppar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek köttet ca 3 min per sida, lägg över på en tallrik. Låt stekpannan stå till vitlöksskyn.
Tillsätt lite extra smör till den använda stekpannan. Tillsätt pressad vitlök och bryn ca 1 min. Pudra ner vetemjöl och blanda runt. Tillsätt balsamvinäger, socker, vatten och oxbuljong. Låt sjuda ca 2 min. Lägg tillbaka de stekta fläskkotletterna och låt sjuda ca 5 min, tills köttet är helt genomstekt.
Servera timjanstekt fläskkotlett med jordärtskocksgratäng, vitlökssky, rostad potatis och ruccola.
Smaklig måltid!