Skomakarlåda med fläskkotlett, purjolök och knaperstekt bacon
30-40
1,1 kg CO2e

Skomakarlåda med fläskkotlett, purjolök och knaperstekt bacon

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • mjölk
  • smör
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vatten
  • socker
  • balsamvinäger

Potatismos

Mospotatis
400 g
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Smör (Mjölk)
1 msk
Salt
Svartpeppar

Knaperstekt bacon

Tärnat bacon
½ förp

Smörstekt purjolök

Purjolök
1 st
Smör (Mjölk)
Salt
Svartpeppar

Stekt fläskkotlett

Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör (Mjölk)

Skysås

Vetemjöl (Vete)
½ msk
Vatten
2 dl
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ tsk
Socker
¾ tsk
Balsamvinäger
½ msk
Köttbuljong
⅓ påse
Näringsvärde per portion
  • Energi 586 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 47 g
  • Protein 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Potatismos: Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Knaperstekt bacon: Stek tärnat bacon i en torr stekpanna ca 3 min, tills den är knaprig. Lägg över på ett fat med hushållspapper. Spara stekpannan.
  3. Smörstekt purjolök: Dela purjolök på längden och skölj noggrant. Skär purjolöken i mindre bitar. Hetta upp lite smör i den använda stekpannan och stek på medelvärme ca 5 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. 
  4. Stekt fläskkotlett: Skär fläskkotlett i 2 skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek kotletterna ca 2 min per sida. Lägg över på en tallrik och täck med folie. Låt stekpannan stå till skysåsen.
  5. Skysås: Pudra ner vetemjöl och vispa ner vatten, kinesisk soja, balsamvinäger, socker och köttbuljong i den heta pannan. Låt sjuda ca 3 min. Lägg tillbaka kotletterna i skyn och bräsera ytterligare ca 2 min, tills kotletterna är helt genomstekta.
  6. Potatismos: Häll av potatisen. Värm mjölk och smör. Blanda ner mjölkblandningen i kastrullen med potatis och vispa ihop till ett mos med elvisp eller ballongvisp. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  7. Lägg upp potatismos på tallrikar. Lägg stekt fläskkotlett på moset. Toppa med skysås, smörstekt purjolök och bacon.