Spaghetti verde med hasselnötter, zucchini och pannoumi
25-35
Vegetariskt

Spaghetti verde med hasselnötter, zucchini och pannoumi

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete,
  • hasselnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • sparat pastavatten

Zucchinifräs

Zucchini
1 st
Rödlök
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Hasselnötsröra

Babyspenat
40 g
Hasselnötter (Hasselnötter)
20 g
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Sparat pastavatten
½ dl

Tillbehör

Spaghetti (Vete)
200 g
Pannoumi (Mjölk, Laktos)
1 förp
Olivolja
Babyspenat
25 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 703 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 80 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
  2. Zucchinifräs: Skär zucchini på längden och skrapa ur kärnhuset (kärnhuset är till hasselnötsröran i steg 4). Strimla zucchini och rödlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs zucchini och rödlök på hög värme ca 3 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg över på en tallrik och täck med lock. Torka ur och spara stekpannan.
  3. Tilbehör: Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl pastavatten när du häller av pastan.
  4. Hasselnötsröra: Grovhacka hasselnötter. Lägg kärnhuset från zucchinin i en mixerbunke. Tillsätt babyspenat, hackade hasselnötter, pressad vitlök, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa till önskad konsistens med en stavmixer. 
  5. Tillbehör: Grovriv pannoumi. Hetta upp olivolja i den använda stekpannan. Stek pannoumin ca 1 min, tills osten har fått fin färg. 
  6. Blanda avhälld pasta med hasselnötsröran, det sparade pastavattnet och zucchinifräs. Toppa med nystekt pannoumi och resten av babyspenaten.