Kalkonköttbullar med senapssås och picklade morötter

Kalkonköttbullar med senapssås

och picklade morötter
Nytt recept
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ättiksprit (12%)
  • kinesisk soja
  • mjölk
  • salt
  • smör
  • socker
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Morötter
150 g
Fänkålsfrö
1 msk
Vatten
1½ dl
Ättiksprit (12%)
2 msk
Socker
2 msk
Bladpersilja
20 g
Fänkål
½ st
Kalkonfärs
300 g
Ströbröd
½ dl
Vatten
½ dl
Dijonsenap
1+1 msk
(Svaveldioxid, Senap)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
(Mjölk)
Vetemjöl
½ tsk
(Vete)
Mjölk
2 dl
(Mjölk)
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor)
Socker
2 krm
Svartpeppar
Potatis
450 g
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
574 kcal
Fett:
18 g
Kolhydrater:
63 g
Protein:
39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Skala och slanta morötter tunt. Ansa och skiva fänkål tunt.
Hetta upp en kastrull och rosta fänkålsfrö ca 2 min. Rör ner vatten, ättiksprit, socker och morötter. Låt koka upp och sjud ca 2 min. Ta från värmen och låt stå. Grovhacka bladpersilja och blanda med avhällda morötter innan servering.
Lägg kalkonfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, vatten, 1 msk dijonsenap, salt och lite nymald svartpeppar. Forma till ca 10 köttbullar. Hetta upp lite smör i en rymlig stekpanna. Stek köttbullarna ca 4 min. Tillsätt fänkål och fräs ytterligare ca 5 min.
Pudra vetemjöl över pannan med köttbullar. Rör ner mjölk, 1 msk dijonsenap, kinesisk soja och socker. Sjud ca 3 min, tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera kalkonköttbullar med senapssås, kokt potatis och picklade morötter. Toppa med babyspenat!
Smaklig måltid!