Kalkonköttbullar med senapssås
och picklade morötterNytt recept
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ättiksprit (12%)
- kinesisk soja
- mjölk
- salt
- smör
- socker
- ströbröd
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
Morötter
150 g
Fänkålsfrö
1 msk
Vatten
1½ dl
Ättiksprit (12%)
2 msk
Socker
2 msk
Bladpersilja
20 g
Fänkål
½ st
Kalkonfärs
300 g
Ströbröd
½ dl
Vatten
½ dl
Dijonsenap
1+1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
Vetemjöl
½ tsk
Mjölk
2 dl
Kinesisk soja
1 tsk
Socker
2 krm
Svartpeppar
Potatis
450 g
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 574 kcal
- Fett:
- 18 g
- Kolhydrater:
- 63 g
- Protein:
- 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skala och slanta morötter tunt. Ansa och skiva fänkål tunt.
Hetta upp en kastrull och rosta fänkålsfrö ca 2 min. Rör ner vatten, ättiksprit, socker och morötter. Låt koka upp och sjud ca 2 min. Ta från värmen och låt stå. Grovhacka bladpersilja och blanda med avhällda morötter innan servering.
Lägg kalkonfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, vatten, 1 msk dijonsenap, salt och lite nymald svartpeppar. Forma till ca 10 köttbullar. Hetta upp lite smör i en rymlig stekpanna. Stek köttbullarna ca 4 min. Tillsätt fänkål och fräs ytterligare ca 5 min.
Pudra vetemjöl över pannan med köttbullar. Rör ner mjölk, 1 msk dijonsenap, kinesisk soja och socker. Sjud ca 3 min, tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera kalkonköttbullar med senapssås, kokt potatis och picklade morötter. Toppa med babyspenat!
Smaklig måltid!