Kyckling i jordnötssås med ris och asiatisk kålsallad
25-35
Laktosfri

Kyckling i jordnötssås med ris och asiatisk kålsallad

Ingredienser

Allergener
  • Jordnötter,
  • sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar

Jordnötssås

Gul lök
½ st
Neutral olja
Vitlök
1 klyfta
Hackade jordnötter (Jordnötter)
1 förp
Tomatpuré
½ förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
1 dl
Chili flakes
1 krm
Japansk sojasås (Sojabönor)
1 msk
Salt

Kyckling

Neutral olja
Kycklinginnerfilé
280 g
Gul lök
½ st
Curry
1 tsk
Salt
1 ½ krm
Svartpeppar

Asiatisk kålsallad

Rödkål
300 g
Lime
1 st
Malen ingefära
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Neutral olja
½ tsk
Salt
1 ½ krm
Japansk sojasås (Sojabönor)

Tillbehör

Jasminris
135 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 749 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 79 g
  • Protein 49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Grovhacka gul lök. Finstrimla rödkål. Dela kycklinginnerfilé. Skölj limen i ljummet vatten. 
  3. Jordnötssås: Hetta upp lite neutral olja i en kastrull. Fräs hälften av den hackade löken och pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt hackade jordnötter (spara lite till servering), tomatpuré, coconut cream, chili flakes och japansk soja. Koka upp och sjud ca 5 min. Mixa lätt med stavmixer och smaka av med lite salt. 
  4. Kyckling: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs kycklingen med resten av den hackade löken och curry ca 3 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Häll över jordnötssåsen och sjud ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  5. Asiatisk kålsallad: Finriv det yttersta skalet av limen. Lägg limeskal, pressad saft från limen och strimlad rödkål i en salladskål. Blanda noga med malen ingefära, chili flakes, neutral olja och salt. Smaka av med lite japansk soja.
  6. Servera kyckling i jordnötssås med asiatisk kålsallad och nykokt jasminris. Toppa med hackade jordnötter.