Ingredienser
2 pers
Allergener
- Jordnötter,
- sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vatten
- salt
- svartpeppar
Jordnötssås
Gul lök
½ st
Neutral olja
Vitlök
1 klyfta
Hackade jordnötter (Jordnötter)
1 förp
Tomatpuré
½ förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
1 dl
Chili flakes
1 krm
Japansk sojasås (Sojabönor)
1 msk
Salt
Kyckling
Neutral olja
Kycklinginnerfilé
280 g
Gul lök
½ st
Curry
1 tsk
Salt
1 ½ krm
Svartpeppar
Asiatisk kålsallad
Rödkål
300 g
Lime
1 st
Malen ingefära
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Neutral olja
½ tsk
Salt
1 ½ krm
Japansk sojasås (Sojabönor)
Tillbehör
Jasminris
135 g
Näringsvärde per portion
- Energi 749 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 79 g
- Protein 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Grovhacka gul lök. Finstrimla rödkål. Dela kycklinginnerfilé. Skölj limen i ljummet vatten.
- Jordnötssås: Hetta upp lite neutral olja i en kastrull. Fräs hälften av den hackade löken och pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt hackade jordnötter (spara lite till servering), tomatpuré, coconut cream, chili flakes och japansk soja. Koka upp och sjud ca 5 min. Mixa lätt med stavmixer och smaka av med lite salt.
- Kyckling: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs kycklingen med resten av den hackade löken och curry ca 3 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Häll över jordnötssåsen och sjud ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Asiatisk kålsallad: Finriv det yttersta skalet av limen. Lägg limeskal, pressad saft från limen och strimlad rödkål i en salladskål. Blanda noga med malen ingefära, chili flakes, neutral olja och salt. Smaka av med lite japansk soja.
- Servera kyckling i jordnötssås med asiatisk kålsallad och nykokt jasminris. Toppa med hackade jordnötter.