Crispy chicken med kryddiga pommes château och grönsaker
20-30

Crispy chicken med kryddiga pommes château och grönsaker

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • ägg

Kryddiga pommes château

Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Neutral olja
Paprikapulver
½ tsk
Salt

Vitlöksyoghurt

Rödlök
½ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar

Crispy chicken

Kycklinginnerfilé
280 g
Vetemjöl (Vete)
½ dl
Ägg (Ägg)
1 st
Panko (Vete)
¾ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar (Ägg)
Neutral olja

Grönsaker

Romansallad
½ st
Tomat
1 st
Rödlök
½ st
Näringsvärde per portion
  • Energi 545 kcal
  • Fett 18 g
  • Kolhydrater 53 g
  • Protein 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Kryddiga pommes château: Skär potatis i klyftor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite neutral olja, paprikapulver och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, rör om efter halva tillagningstiden. 
  3. Vitlöksyoghurt: Finhacka rödlök. Lägg rödlök och matyoghurt i en skål. Blanda med pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
  4. Crispy chicken: Ta fram tre tallrikar. Lägg vetemjöl på en tallrik. Vispa upp ägg på en tallrik och lägg panko på en tallrik. 
  5. Krydda kycklinginnerfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Vänd kycklingen först i vetemjöl, sedan i ägg och slutligen i panko. Hetta upp rikligt med neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen frasig på medelvärme ca 5 min per sida, tills kycklingen är helt genomstekt.
  6. Grönsaker: Strimla romansallad. Klyfta tomat och skiva rödlök tunt
  7. Servera nystekt crispy chicken med kryddiga pommes château, vitlöksyoghurt och grönsaker.