Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- vetemjöl
- mjölk
- socker
- vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- olivolja
Senapssås
Smör (Mjölk)
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Mjölk (Mjölk)
2 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Torkad dragon
½ msk
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
2 tsk
Socker
1 krm
Vitvinsvinäger
1 tsk
Ugnsbakad kyckling
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Tomatsallad
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Till servering
Potatis
400 g
Broccoli
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 623 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 51 g
- Protein 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du har, använd gärna en stektermometer.
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skär broccoli i små buketter och låt koka med potatisen de sista 2 min.
- Senapssås: Smält lite smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk (lite i taget), vispgrädde, kycklingbuljong, torkad dragon, dijonsenap, socker och vitvinsvinäger. Sjud ca 4 min.
- Ugnsbakad kyckling: Dela kycklingfilé på längden. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Bryn kycklingen på hög värme ca 2 min per sida. Lägg i en smord ugnsform och häll över senapssåsen. Tillaga mitt i ugnen ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
- Tomatsallad: Tärna tomat och finhacka bananschalottenlök. Lägg allt i en skål. Blanda med vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera ugnsbakad kyckling med senapssås, kokt potatis, broccoli och tomatsallad.