Chicken tikka masala med cashewnötter
Utan gluten

Chicken tikka masala med cashewnötter

Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olja
  • salt
  • sambal oelek
  • vitlök
Minutfilé
330 g
Salt
½ tsk
Garam masala
¾ msk
Olja
1 tsk
Vitlök
½ klyfta
Bananschalottenlök
1 st
Olja
Vitlök
½ klyfta
Krossade tomater
1 förp
Sambal oelek
1-2 krm
Flytande honung
1 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
Basmatiris
135 g
Gurka
1 st
Cashewnötter
40 g
(Cashewnötter)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
722 kcal
Fett:
21 g
Kolhydrater:
81 g
Protein:
53 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skär minutfilé i mindre bitar. Lägg kycklingen i en bunke och blanda med salt, garam masala, neutral olja och pressad vitlök. Låt stå minst 10 min.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skär gurka i stavar och ställ i glas.
Tärna bananschalottenlök. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs lök och pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt den marinerade kycklingen och fräs ytterligare ca 5 min. Blanda ner krossade tomater, sambal oelek (tillsätt efter önskad styrka), flytande honung och smulad kycklingbuljong. Sjud under lock ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Dra från värmen och rör ner matyoghurt. Smaka av med lite salt.
Servera chicken tikka masala med basmatiris och gurkstavar. Toppa med cashewnötter.
Smaklig måltid!