Utan gluten
Chicken tikka masala med cashewnötter
Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olja
- salt
- sambal oelek
- vitlök
Minutfilé
330 g
Salt
½ tsk
Garam masala
¾ msk
Olja
1 tsk
Vitlök
½ klyfta
Bananschalottenlök
1 st
Olja
Vitlök
½ klyfta
Krossade tomater
1 förp
Sambal oelek
1-2 krm
Flytande honung
1 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Matyoghurt
1 dl
Salt
Basmatiris
135 g
Gurka
1 st
Cashewnötter
40 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 722 kcal
- Fett:
- 21 g
- Kolhydrater:
- 81 g
- Protein:
- 53 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skär minutfilé i mindre bitar. Lägg kycklingen i en bunke och blanda med salt, garam masala, neutral olja och pressad vitlök. Låt stå minst 10 min.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skär gurka i stavar och ställ i glas.
Tärna bananschalottenlök. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs lök och pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt den marinerade kycklingen och fräs ytterligare ca 5 min. Blanda ner krossade tomater, sambal oelek (tillsätt efter önskad styrka), flytande honung och smulad kycklingbuljong. Sjud under lock ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Dra från värmen och rör ner matyoghurt. Smaka av med lite salt.
Servera chicken tikka masala med basmatiris och gurkstavar. Toppa med cashewnötter.
Smaklig måltid!