Asiatiska kalkonfärsbullar med ingefära och pak choy
25-35
Laktosfri

Asiatiska kalkonfärsbullar med ingefära och pak choy

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • flytande honung
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • neutral olja
  • vatten

Morotssallad

Morot
2 st
Ingefära
½ bit
Flytande honung
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt

Kalkonfärsbullar

Ingefära
½ bit
Kalkonfärs
300 g
Ströbröd (Vete)
¼ förp
Chili flakes
2 krm
Salt
½ tsk
Neutral olja
Vatten
1 ½ dl

Till servering

Jasminris
135 g
Pak choy
1 st
Neutral olja
Salt
Näringsvärde per portion
  • Energi 630 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 72 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Morotssallad: Skala och grovriv morötter. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Lägg allt i en bunke. Blanda med honung, vitvinsvinäger och lite salt.
  3. Klyfta pak choy. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek pak choy på hög värme ca 3 min, tills den fått ordentligt med färg. Krydda med en nypa flingsalt. Lägg upp på ett fat och täck med ett lock. Spara stekpannan.
  4. Kalkonfärsbullar: Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Lägg ingefära och kalkonfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, chili flakes och salt. Forma till ca 8 köttbullar. 
  5. Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan. Stek köttbullarna runt om ca 8 min. Tillsätt vatten och sjud ca 3 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  6. Servera asiatiska kalkonfärsbullar med stekt pak choy, morotssallad och nykokt jasminris.