Grillad Louisiana chicken med dirty rice, rostad majscrème och grönsaker
Utan gluten

Grillad Louisiana chicken

med dirty rice, rostad majscrème och grönsaker
Nytt recept
Under 40 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Selleri

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Minutfilé
330 g
Paprikapulver
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Salt
½ tsk
Torkad timjan
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Basmatiris
135 g
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Tomatpuré
½ msk
Paprikapulver
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Salt
Majs
1 förp
Gul lök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Bakplåtspapper
1 st
Salt
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Grön paprika
1 st
Selleristicks
100 g
(Selleri)
Gul lök
½ st
Olivolja
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
653 kcal
Fett:
18 g
Kolhydrater:
73 g
Protein:
49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Om du vill grilla, tänd grillen! Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg alla kryddor i en liten skål. Blanda väl till en kryddblandning (blanda ner chili flakes efter smak). Massera in kryddblandningen på minutfiléerna och låt vila en stund.
Skär grön paprika och selleristicks i mindre bitar. Klyfta en hel gul lök. Krossa en vitlöksklyfta och ta bort skalet. Häll av majs i ett durkslag.
Lägg basmatiris i en kastrull. Häll på vatten, smulad kycklingbuljong, tomatpuré, paprikapulver och chili flakes. Koka upp och sjud under lock ca 15 min, tills riset är mjukt. Smaka av med lite salt.
Lägg majskorn, hälften av den klyftade gula löken och den krossade vitlöksklyftan på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper. Lägg paprika, selleri och resten av löken på den andra sidan. Ringla ½ msk olivolja över allt. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Rosta högst upp i ugnen ca 15 min, tills majsen och grönsakerna fått fin färg. 
Häll den rostade majsen, lök och vitlök i en mixerbunke. Tillsätt matyoghurt, olivolja och vitvinsvinäger. Mixa med stavmixer till en crème. Smaka av med lite salt. 
Grilla kycklingen på grillen eller stek i en stekpanna med lite olivolja, ca 3 min per sida, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Fluffa riset med en gaffel. Servera nygrillad kyckling med dirty rice, majscrème och grönsaker.
Smaklig måltid!