Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Pilaff
Vatten
4 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Bananschalottenlök
1 st
Morot
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Linas tre kryddor
2 tsk
Basmatiris
125 g
Gräslöksyoghurt
Gräslök
10 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
Svartpeppar
Gurka
½ st
Kryddstekt kyckling
Kycklingfilé
300 g
Linas tre kryddor
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Näringsvärde per portion
- Energi 504 kcal
- Fett 9 g
- Kolhydrater 61 g
- Protein 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du ingen bra gryta? Det går även bra att koka riset i en kastrull och stek klart kycklingen i stekpannan.
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Förberedelser: Koka upp vatten och smulad kycklingbuljong i en kastrull. Finhacka bananschalottenlök. Skala och tärna morot.
- Pilaff: Hetta upp lite olivolja i en rymlig ugnstålig kastrull eller stekgryta med lock (se tips!). Fräs lök, pressad vitlök, morot och Linas tre kryddor ca 3 min. Ta från värmen och rör ner basmatiris och salt. Slå på den kokande buljongen och täck med lock. Sätt in grytan i ugnen och sänk ugnstemperaturen till 175°C. Tillaga mitt i ugnen 20 min.
- Gräslöksyoghurt: Strimla gräslök. Lägg i en skål och blanda med matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar. Skär gurka i stavar och ställ i glas.
- Kryddstekt kyckling: Krydda kycklingfilé runt om med Linas tre kryddor, salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen på medelvärme ca 3 min per sida.
- Pilaff: Rör om riset i grytan och lägg ner kycklingen. Tillaga klart i ugnen utan lock ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Servera ugnsbakad pilaff med kryddstekt kyckling, gräslöksyoghurt och gurkstavar.