Laktosfri
Dan dan rice bowl
med salladslök och sötsyrliga morötterNytt recept
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
 - Sesamfrön·
 - Vete
 
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
 - salt
 - socker
 - vatten
 - vitvinsvinäger
 
Morot
2 st
Lime
½ st
Socker
½ tsk
Salt
Champinjoner
100 g
Salladslök
½ förp
Olja
Blandfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Kinesisk soja
1 förp
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
½ dl
Malen ingefära
1 påse
Srirachasås
1 förp
Socker
1 tsk
Salt
Jasminris
135 g
Salladslök
½ förp
Sesamfrön
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
 - 611 kcal
 - Fett:
 - 23 g
 - Kolhydrater:
 - 69 g
 - Protein:
 - 32 g
 
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna sesamfröna i en torr och het stekpanna innan servering!
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Skala och grovriv morötter. Kvarta champinjoner. Skär hälften av salladslöken i stavar. Strimla resten av salladslöken (spara till servering).  
 Blanda pressad limesaft, socker och lite salt i en skål. Vänd ner rivna morötter.
 Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek champinjoner på hög värme ca 3 min. Tillsätt blandfärs och stek ytterligare ca 5 min, tills färsen fått ordentligt med färg. 
Sänk till medelvärme. Rör ner salladslöksstavar, kinesisk soja, malen ingefära, pressad vitlök, srirachasås (efter smak), vitvinsvinäger, vatten, socker och lite salt. Fräs ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt.
Servera dan dan stir fry med jasminris och morotssallad. Toppa med strimlad salladslök och sesamfrön (se tips!).
Smaklig måltid!
