Fläskmedaljonger med svampsås, rostad potatis och äpple- och fänkålssallad
30-40

Fläskmedaljonger med svampsås, rostad potatis och äpple- och fänkålssallad

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • smör
  • vetemjöl
  • mjölk

Ugnsrostad potatis

Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar

Äpple- & fänkålssallad

Rött äpple
1 st
Fänkål
1 st
Olivolja
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
Svartpeppar

Svampsås

Bananschalottenlök
1 st
Champinjoner
125 g
Smör (Mjölk)
1 msk
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Mjölk (Mjölk)
2 dl
Köttbuljong
½ påse
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ tsk
Salt
Svartpeppar

Fläskmedaljonger

Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Torkad timjan
½ tsk
Smör (Mjölk)
½ msk
Olivolja
Näringsvärde per portion
  • Energi 614 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 54 g
  • Protein 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

För att få extra tunna skivor, använd gärna mandolin om du har.

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Förberedelser: Klyfta potatis. Finhacka bananschalottenlök. Skiva hälften av champinjonerna, kvarta resten (till steg 6). 
  3. Ugnsrostad potatis: Lägg potatisklyftorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Rosta klyftorna i övre delen av ugnen ca 25 min. Rör om efter halva tillagningstiden.
  4. Äpple- och fänkålssallad: Skär rött äpple och fänkål i tunna skivor (se tips!). Lägg allt i en skål. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar. 
  5. Svampsås: Hetta upp smör i en kastrull. Fräs lök och skivade champinjoner ca 3 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt köttbuljong och kinesisk soja. Koka upp och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt och lite nymald svartpeppar.
  6. Fläskmedaljonger: Skär fläskkotlett i 2 st skivor. Dela sedan skivorna på hälften. Banka dem lite lätt med handen, så de blir jämnstora. Krydda med salt, lite nymald svartpeppar och torkad timjan. Hetta upp smör och lite olivolja i en stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt. Tillsätt kvartade champinjonerna och fräs ytterligare ca 1 min. 
  7. Servera nystekta fläskmedaljonger med svampsås, ugnsrostad potatis, champinjoner och äpple- och fänkålssallad.