Italienska köttbullar i tomatsås med pasta och parmesan
20-30
Laktosfri

Italienska köttbullar i tomatsås med pasta och parmesan

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • mjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • vatten

Italienska köttbullar

Blandfärs
250 g
Ströbröd (Vete)
½ förp
Mjölk (Mjölk)
4 msk
Riven parmesan (Mjölk)
15 g
Vitlök
½-1 klyfta
Torkad oregano
½ tsk
Torkad salvia
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm

Tomatsås

Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
½-1 klyfta
Krossade tomater
½ förp
Tomatpuré
½ förp
Torkad oregano
1 tsk
Torkad timjan
½ tsk
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse

Tillbehör

Linguine (Vete)
200 g
Tomat
2 st
Ruccola
30 g
Riven parmesan (Mjölk)
15 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 779 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 88 g
  • Protein 47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
  2. Italienska köttbullar: Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Tillsätt riven parmesan, pressad vitlök, torkad oregano, torkad salvia, chili flakes, salt, lite nymald svartpeppar och blandfärs. Blanda väl och forma färsen till ca 8 köttbullar. 
  3. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
  4. Tomatsås: Hacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna eller stekgryta och stek köttbullarna runt om ca 4 min. Tillsätt lök och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 1 min.
  5. Tillsätt krossade tomater till pannan med köttbullar. Rör ner tomatpuré, torkad oregano, torkad timjan, vatten och kycklingbuljong. Sjud under lock ca 7 min, tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  6. Blanda ner avhälld pasta i pannan med sås och köttbullar. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  7. Tärna tomater. Servera italienska köttbullar i tomatsås med nykokt pasta och tomater. Toppa med ruccola och riven parmesan.