Salviastekta fläskkotletter i parmesan- och spenatsås med rostade rotfrukter

Salviastekta fläskkotletter i parmesan- och spenatsås med rostade rotfrukter

Nytt recept
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Morötter
300 g
Småpotatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Fläskkotlett
300 g
Torkad salvia
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Vatten
2 dl
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Kycklingbuljong
½ påse
Babyspenat
30 g
Riven parmesan
25 g
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Rädisor
1 förp
Babyspenat
35 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
585 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
48 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta morötter. Lägg morötter och potatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min.
Skär fläskkotlett i 2 portionsbitar och krydda med torkad salvia, salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn köttet ca 3 min per sida. Lägg över på en tallrik.
Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Pressa ner vitlök och pudra över vetemjöl. Vispa ner vatten, vispgrädde och smulad kycklingbuljong. Lägg tillbaka köttet och sjud ca 5 min, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C). Blanda ner babyspenat och riven parmesan. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Skiva rädisor och blanda med babyspenat, vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
Servera salviastekt fläskkotlett med parmesan- och spenatsås, sallad och rostade rotfrukter.
Smaklig måltid!