Nötfärschili med chipotle, avokadodipp och ris

Nötfärschili med chipotle, avokadodipp och ris

Nytt recept
Under 35 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
Grön paprika
1 st
Tomat
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Svarta bönor (190 g)
1 förp
Olivolja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Linas tre kryddor
1 msk
Chipotlekrydda
½ tsk
Vatten
2 dl
Tomatpuré
3 msk
Rödvinsvinäger
½ msk
Kinesisk soja
½ msk
(Sojabönor, Vete)
Flytande honung
½ tsk
Köttbuljong
1 påse
Svartpeppar
Salt
Avokado
½ st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
½ klyfta
Linas tre kryddor
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Basmatiris
135 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
718 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
78 g
Protein:
40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
 Tärna grön paprika och tomat. Hacka bananschalottenlök. Häll av skölj svarta bönor. 
 Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och bryn nötfärs ca 2 min. Tillsätt paprika, lök, pressad vitlök, Linas tre kryddor och chipotlekrydda (efter önskad styrka). Fräs ytterligare ca 3 min.
Rör ner vatten, avhällda svarta bönor, tomatpuré, tomat, rödvinsvinäger, kinesisk soja, flytande honung, smulad köttbuljong och rikligt med nymald svartpeppar. Koka upp och sjud under lock ca 10 min. Smaka av med lite salt.
Kärna ur avokado och gröp ur innanmätet. Lägg i en mixerbunke och tillsätt matyoghurt, pressad vitlök och Linas tre kryddor. Mixa lätt med stavmixer. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Strö tärnad tomat över grytan. Servera nötfärschili med nykokt basmatiris och avokadodipp.
Smaklig måltid!