Goulash - Nötfärsgryta med paprika, kummin och surdegsbröd
Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
Morot
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
½ st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Kummin
1 tsk
Salt
1 krm
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Tomatpuré
2 msk
Paprikapulver
½ msk
Torkad timjan
½ tsk
Sambal oelek
2 krm
Köttbuljong
1 påse
Svartpeppar
Surdegspavé
½ förp
Matyoghurt
1 ½ dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 639 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 65 g
- Protein:
- 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Tillaga surdegspavé enligt anvisning på förpackningen, lagom till servering.
Skala morot. Hacka bananschalottenlök. Tärna morot och röd paprika.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs nötfärs, lök, pressad vitlök, kummin och salt ca 4 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, morot, tomatpuré, paprikapulver, torkad timjan, sambal oelek, smulad köttbuljong och lite nymald svartpeppar. Koka upp och sjud under lock ca 15 min.
Tillsätt röd paprika till grytan och sjud ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera nötfärsgulasch med surdegspavé och en klick matyoghurt!
Smaklig måltid!