Pasta med örtig bolognese och riven pecorino
30
Laktosfri

Pasta med örtig bolognese och riven pecorino

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • vatten
  • tomatpuré
  • socker
  • vitvinsvinäger
  • svartpeppar

Örtig bolognese

Morötter
150 g
Gul lök
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Tomatpuré
1 msk
Socker
2 krm
Torkad salvia
1 tsk
Torkad oregano
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Svartpeppar

Till servering

Linguine (Vete)
180 g
Oregano
20 g
Riven pecorino (Mjölk)
40 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 731 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 82 g
  • Protein 47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Förberedelser: Skala och grovriv morötter. Tärna gul lök.
  2. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
  3. Örtig bolognese: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Stek nötfärs på hög värme ca 3 min. Tillsätt morötter, lök och salt. Stek ytterligare ca 3 min. 
  4. Sänk till medelvärme. Rör ner krossade tomater, vatten, smulad kycklingbuljong, tomatpuré, socker, torkad salvia, torkad oregano och vitvinsvinäger. Sjud ca 10 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Grovhacka oregano. Servera örtig bolognese med nykokt linguine. Toppa med oregano och riven pecorino.