Utan gluten
Smörstekt torskfilé med pepparrotssås och honungsrostade morötter
Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Svaveldioxid
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- flytande honung
- olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- smör
- socker
- svartpeppar
Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Salt
Svartpeppar
Olivolja
2 tsk
Flytande honung
1 tsk
Rödlök
½ st
Rödvinsvinäger
2 msk
Socker
1 tsk
Salt
Matyoghurt
1 dl
Riven pepparrot
1-2 msk
Babyspenat
30 g
Olivolja
½ msk
Salt
Torskfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
1 msk
Potatis
450 g
Babyspenat
35 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 595 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 56 g
- Protein:
- 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skala och klyfta morötter. Lägg i en ugnsform med bakplåtspapper. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Ringla över olivolja och honung. Rosta högt upp i ugnen ca 14 min. Använd gärna grillfunktionen de sista minuterna.
Skiva rödlök tunt, gärna på mandolin, och lägg i en skål. Blanda ordentligt med rödvinsvinäger, socker och lite salt. Låt stå till servering.
Lägg matyoghurt, pepparrot (efter smak), babyspenat och olivolja i en mixerbunke. Mixa med stavmixer till en sås.
Krydda torskfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek fisken ca 3 min per sida, tills den är klar.
Servera smörstekt torskfilé med rostade morötter, snabbpicklad lök, pepparrotssås och kokt potatis. Toppa med resten av babyspenaten!
Smaklig måltid!