Karibisk lax med grillad sötpotatis och fruktig salsa
30-40
Laktosfri
Utan gluten

Karibisk lax med grillad sötpotatis och fruktig salsa

Ingredienser

Allergener
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Karibisk lax

Laxfilé (Fisk)
2 st
Chili flakes
2 krm
Socker
1 tsk
Olivolja
2 tsk
Malen ingefära
1 tsk
Salt
½ tsk

Grillad sötpotatis

Sötpotatis
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar

Fruktig salsa

Lime
1 st
Mango
1 st
Rödlök
½ st
Röd chili
½ st
Salt
1 krm
Näringsvärde per portion
  • Energi 539 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 44 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du grilla? Tänk på att tända grillen i god tid innan du börjar med maten.

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Marinad till karibisk lax: Blanda chili flakes, socker, olivolja, malen ingefära och salt i en skål. Ställ åt sidan.
  3. Grillad sötpotatis: Skiva sötpotatis i ca 1 cm tjocka skivor. Blanda med lite olivolja. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Grilla sötpotatisskivorna i grillpanna eller stek i en stekpanna ca 5 min per sida. Lägg sedan sötpotatisen på en ugnsplåt med bakplåtspapper och tillaga högst upp i ugnen, ca 15 min. 
  4. Karibisk lax: Lägg laxen i en smord ugnsform och blanda med marinaden runt om. Låt stå minst 10 min. Tillaga laxen mitt i ugnen ca 10 min, tills fisken är klar.
  5. Fruktig salsa: Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och ta bort kärnan från mangon. Tärna mango och rödlök. Skiva röd chili tunt. Lägg allt i en skål. Tillsätt en nypa flingsalt. Pressa över saft från halva limen och kvarta den andra halvan.
  6. Servera karibisk lax med grillad sötpotatis, limeklyfta och fruktig salsa.