Somrig potatissallad med räkor, sparris, dill och krutonger
20-30

Somrig potatissallad med räkor, sparris, dill och krutonger

Ingredienser

Allergener
  • Kräftdjur,
  • ägg,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • ägg

Dressing

Citron
1 st
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Senap (Senap)
2 msk
Flytande honung
½ förp
Salt
Svartpeppar

Potatissallad

Potatis
400 g
Rödlök
1 st
Grön sparris
1 knippe

Till servering

Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Dill
20 g
Krutonger (Vete)
1 förp
Ägg (Ägg)
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 605 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 60 g
  • Protein 27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Potatissallad: Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skär bort den nedersta träiga delen på sparrisen. Skär sedan i ca 3 cm långa stavar. Låt koka med potatisen de sista 2 min.
  2. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg ner ägg och låt koka 7 min. Häll av och spola i kallt vatten. 
  3. Förberedelser: Häll av räkor. Skiva rödlök tunt. 
  4. Dressing: Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg citronskalet i en skål. Blanda med pressad saft från citronen, majonnäs, senap, honung, lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Potatissallad: Låt den kokta potatisen svalna något. Dela potatisen och lägg i en salladsskål. Blanda med rödlök, sparris och dressing.
  6. Skala och halvera ägget. Grovhacka dill. Servera potatissalladen toppad med dill, räkor, krutonger och ägghalva.