Varmrökt lax med äppelsallad och dillsås
15-20
Utan gluten

Varmrökt lax med äppelsallad och dillsås

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • flytande honung
  • olivolja

Dillsås

Dill
10 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar

Äppelsallad

Grönt äpple
1 st
Gurka
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Vitvinsvinäger
1 msk
Flytande honung
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Till servering

Potatis
400 g
Dill
10 g
Varmrökt lax (Fisk)
200 g
Olivolja
Salt
Näringsvärde per portion
  • Energi 509 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 51 g
  • Protein 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka potatis i lättsaltat vatten. Dela stora potatisar för kortare koktid.
  2. Dillsås: Grovhacka dill och lägg i en liten skål. Blanda med matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
  3. Äppelsallad: Tärna äpple och gurka. Skiva bananschalottenlök. Lägg allt i en skål. Blanda med vitvinsvinäger, honung, salt och lite nymald svartpeppar.
  4. Grovhacka dill. Ringla lite olivolja och strö dill och lite flingsalt över den nykokta potatisen. Servera med varmrökt lax, äppelsallad och dillsås.