Citrontagliatelle med ugnsbakad lax

Citrontagliatelle med ugnsbakad lax

Nytt recept
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vetemjöl
Laxfilé
270 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Bakplåtspapper
Citron
1 st
Smör
¾ msk
(Mjölk)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Mjölk
2 ½ dl
(Mjölk, Laktos)
Grönsaksbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar
Tagliatelle
180 g
(Vete)
Morot
2 st
Tomat
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
1114 kcal
Fett:
31 g
Kolhydrater:
150 g
Protein:
59 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Dela laxfilé i portionsbitar och krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg med skinnsidan nedåt i en ugnsform med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 16 min, tills fisken är klar.
Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Smält smör i en kastrull och pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk och smulad grönsaksbuljong. Sjud under omrörning ca 4 min.
Blanda ner citronskal i såsen. Smaka av med lite pressad citronsaft, salt och nymald svartpeppar. Klyfta resten av den använda citronen.
Skala morötter och dela i stavar. Dela tomaten i grova bitar. Lägg upp i skålar.
Blanda nykokt pasta med citronsås och servera med ugnsbakad lax, grönsaker och citronklyftor.
Smaklig måltid!