Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- salt
- smör
- svartpeppar
- vetemjöl
Laxfilé
270 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Bakplåtspapper
Citron
1 st
Smör
¾ msk
Vetemjöl
½ msk
Mjölk
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar
Tagliatelle
180 g
Morot
2 st
Tomat
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 1114 kcal
- Fett:
- 31 g
- Kolhydrater:
- 150 g
- Protein:
- 59 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Dela laxfilé i portionsbitar och krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg med skinnsidan nedåt i en ugnsform med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 16 min, tills fisken är klar.
Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Smält smör i en kastrull och pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk och smulad grönsaksbuljong. Sjud under omrörning ca 4 min.
Blanda ner citronskal i såsen. Smaka av med lite pressad citronsaft, salt och nymald svartpeppar. Klyfta resten av den använda citronen.
Skala morötter och dela i stavar. Dela tomaten i grova bitar. Lägg upp i skålar.
Blanda nykokt pasta med citronsås och servera med ugnsbakad lax, grönsaker och citronklyftor.
Smaklig måltid!