Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- neutral olja
Morotssallad
Ingefära
½ bit
Morot
1 st
Lime
½ st
Koriander
20 g
Salt
Färs
Bananschalottenlök
1 st
Ingefära
½ bit
Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Lime
½ st
Japansk sojasås (Sojabönor)
2 msk
Flytande honung
1 förp
Chili flakes
1 krm
Salt
1 krm
Tillbehör
Jasminris
75 g
Mango
1 st
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 814 kcal
- Fett 31 g
- Kolhydrater 98 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Finhacka bananschalottenlök. Skala och finriv all ingefära. Skala och grovriv morot. Tärna mango. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Halvera limen.
- Morotssallad: Lägg riven morot i en bunke. Blanda med koriander, limeskal, pressad limesaft och riven ingefäran. Smaka av med lite salt.
- Färs: Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs fläskfärs ca 5 min. Tillsätt den hackade löken, resten av den rivna ingefäran och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 3 min. Blanda ner pressad saft från resten av limen, japansk soja, flytande honung, chili flakes och salt. Fräs ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt.
- Blanda ner det kokta jasminriset i stekpannan med färsen. Lägg upp blandningen i en skål. Torka ur stekpannan.
- Värm tortillabröd någon sekund per sida i den använda stekpannan. Fyll varma tortillabröd med asiatisk färs, morotssallad, mango och mixsallad. Rulla ihop till rullar och ät direkt!