Barbequekyckling med morotssallad och rostad timjanpotatis
20-30

Barbequekyckling med morotssallad och rostad timjanpotatis

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • neutral olja
  • vitvinsvinäger

Rostad timjanpotatis

Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Torkad timjan
½ förp

Barbequekyckling

Neutral olja
Kycklinglårfilé
300 g
Salt
BBQ-sås
1 förp

Vitlöksyoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Torkad timjan
½ förp
Salt

Morotssallad

Morötter
300 g
Mixsallad
30 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt
Näringsvärde per portion
  • Energi 519 kcal
  • Fett 18 g
  • Kolhydrater 55 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Putsa inte bort fettet från kycklingen, det smälter i stekpannan och ger en god smak.

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad timjanpotatis: Lägg potatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och torkad timjan. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
  3. Barbequekyckling: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Krydda kycklinglårfilé med salt och stek ca 5 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Blanda ner bbq-sås i stekpannan.
  4. Morotssallad: Skala morötterna och fortsätt hyvla tunna remsor med potatisskalaren. Lägg i en salladsskål och blanda med mixsallad, lite olivolja, vitvinsvinäger och lite salt.
  5. Vitlöksyoghurt: Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med pressad vitlök, torkad timjan och lite salt.
  6. Servera barbequekyckling med rostad timjanpotatis, morotssallad och vitlöksyoghurt.