Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Rostad potatis
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Zucchinisallad
Zucchini
1 st
Röd paprika
1 st
Citron
1 st
Olivolja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Torkad oregano
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Fläskmedaljonger
Fläskkotlett
300 g
Torkad oregano
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Vitlökssås
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Till servering
Mixsallad
65 g
Snackoliver
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 583 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 45 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad potatis: Klyfta potatis och lägg på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, torkad rosmarin, lite salt och nymald svartpeppar.
- Zucchinisallad: Skär zucchini i grova bitar och klyfta röd paprika. Lägg allt på plåten bredvid potatisen. Blanda med olivolja, pressad vitlök, torkad oregano, lite salt och nymald svartpeppar. Dela citronen och lägg halva på plåten (klyfta den andra halvan och spara till servering). Rosta allt i övre delen av ugnen ca 20 min.
- Fläskmedaljonger: Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor. Krydda med torkad oregano, salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek köttet ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt.
- Vitlökssås: Blanda matyoghurt, pressad vitlök, vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar i en liten skål.
- Pressa den ugnsbakade citronen över de rostade grönsakerna och lägg upp allt på ett fat. Toppa med snacksoliver och mixsallad. Servera till nystekta fläskmedaljonger, potatis, citronklyfta och vitlökssås.