Fransk fisksoppa med fänkål, dragon och vita bönor

Fransk fisksoppa med fänkål, dragon och vita bönor

Nytt recept
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Grönsaksbuljong
  • olivolja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Koljafilé
300 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Bananschalottenlök
1 st
Fänkål
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
1 msk
Torkad timjan
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vatten
3 dl
Kons. körsbärstomater
1 förp
Grönsaksbuljong
1 tärning
Torkad dragon
½ tsk
Socker
2 krm
Chili flakes
2 krm
Stora vita bönor
½ förp
Svartpeppar
Crème fraiche
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Torkad dragon
½ tsk
Salt
Surdegspavé
½ förp
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
645 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
62 g
Protein:
45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Baka surdegspavé enligt anvisning på förpackningen, lagom till servering.
 Skär fänkål i tärningar, ca 2x2 cm. Hacka schalottenlök. Häll av och skölj vita bönor. Skär koljafilé i mindre bitar och salta på båda sidor.
 Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, fänkål, pressad vitlök och torkad timjan på medelvärme ca 5 min.
Tillsätt vitvinsvinäger, vatten, konserverade körsbärstomater, smulad grönsaksbuljong, torkad dragon, socker och chili flakes. Koka upp och sjud ca 7 min. 
Tillsätt vita bönor och fisken. Koka upp och stäng av spisplattan, låt stå ca 3 min tills fisken är klar. Smaka av med nymald svartpeppar och eventuellt lite salt.
Lägg crème fraiche i en liten skål och blanda ner torkad dragon. Smaka av med lite salt.
Servera fransk fisksoppa med en klick dragonkräm och nybakt surdegspavé.
Smaklig måltid!