Fransk fisksoppa med fänkål, dragon och vita bönor
Nytt recept
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Grönsaksbuljong
- olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Koljafilé
300 g
Salt
2 krm
Bananschalottenlök
1 st
Fänkål
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
1 msk
Torkad timjan
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vatten
3 dl
Kons. körsbärstomater
1 förp
Grönsaksbuljong
1 tärning
Torkad dragon
½ tsk
Socker
2 krm
Chili flakes
2 krm
Stora vita bönor
½ förp
Svartpeppar
Crème fraiche
1 dl
Torkad dragon
½ tsk
Salt
Surdegspavé
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 645 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 62 g
- Protein:
- 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Baka surdegspavé enligt anvisning på förpackningen, lagom till servering.
Skär fänkål i tärningar, ca 2x2 cm. Hacka schalottenlök. Häll av och skölj vita bönor. Skär koljafilé i mindre bitar och salta på båda sidor.
Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, fänkål, pressad vitlök och torkad timjan på medelvärme ca 5 min.
Tillsätt vitvinsvinäger, vatten, konserverade körsbärstomater, smulad grönsaksbuljong, torkad dragon, socker och chili flakes. Koka upp och sjud ca 7 min.
Tillsätt vita bönor och fisken. Koka upp och stäng av spisplattan, låt stå ca 3 min tills fisken är klar. Smaka av med nymald svartpeppar och eventuellt lite salt.
Lägg crème fraiche i en liten skål och blanda ner torkad dragon. Smaka av med lite salt.
Servera fransk fisksoppa med en klick dragonkräm och nybakt surdegspavé.
Smaklig måltid!