Halstrad torsk med brynt smörvinaigrette, pecorino och bakade tomater

Halstrad torsk med brynt smörvinaigrette, pecorino och bakade tomater

4.08 (471)
Under 35 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • socker
  • svartpeppar
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Potatisgnocchi
250 g
(Vete)
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Tomat
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Salt
1 krm
Socker
1 krm
Olivolja
Rödlök
½ st
Mâchesallad
65 g
Olivolja
½ tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Olivolja
Riven pecorino
20 g
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
507 kcal
Fett:
18 g
Kolhydrater:
49 g
Protein:
37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
 Lägg potatisgnocchi i en bunke med kallt vatten. Låt ligga minst 10 min. Gnocchin tillagas klart i punkt 7.
Hetta upp smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg är det klart. Dra kastrullen från värmen och vispa ner vitvinsvinäger.
Klyfta tomat. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Krydda med salt, socker och lite olivolja. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
Finstrimla rödlök. Lägg i en skål och blanda med mâchesallad, olivolja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Skär torskfilé i 2 portionsbitar. Krydda med salt. Stek ca 2 min per sida i en stekpanna med lite olivolja.
Häll av gnocchin och stek i en stekpanna med lite olivolja 2 min. Tillsätt pressad vitlök och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Stek ytterligare ca 3 min.
Servera nystekt torsk med vitlöksstekt gnocchi, rostade tomater och mâchesallad. Ringla över brynt smörvinaigrette och toppa med riven pecorino.
Smaklig måltid!