Sesampanerad kyckling med couscoussallad, mynta och chiliyoghurt
45

Sesampanerad kyckling med couscoussallad, mynta och chiliyoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • sambal oelek
  • tomatpuré
  • salt
  • olivolja
  • vitlök
  • flytande honung
  • vitvinsvinäger
  • ströbröd
  • vetemjöl
  • ägg

Chiliyoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
¾ dl
Sambal oelek
1 tsk
Tomatpuré
1 tsk
Paprikapulver
¾ tsk
Salt
½ krm

Couscoussallad

Couscous (Vete)
125 g
Zucchini
1 st
Rödlök
½ st
Mynta
20 g
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Salt
2 krm
Malen koriander
1 tsk

Dressing

Olivolja
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Vitvinsvinäger
2 msk
Spiskummin
1 tsk
Salt
1 ½ krm

Sesampanerad kyckling

Sesamfrön (Sesamfrön)
2 msk
Ströbröd
2 ½ msk
Spiskummin
1 tsk
Paprikapulver
¾ tsk
Salt
½ tsk
Vetemjöl (Vete)
Ägg (Ägg)
1 st
Kycklinglårfilé
350 g
Olivolja
Näringsvärde per portion
  • Energi 729 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 68 g
  • Protein 47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka couscous enligt anvisning på förpackningen.
  2. Chiliyoghurt: Blanda matyoghurt, sambal oelek, tomatpuré, paprikapulver och salt i en liten skål.
  3. Couscoussallad: Tärna zucchini, finstrimla rödlök och grovhacka mynta.
  4. Dressing: Blanda olivolja, honung, vitvinsvinäger, spiskummin och salt i en rymlig salladsskål.
  5. Couscoussallad: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek den tärnade zucchinin och pressad vitlök. Krydda med salt och malen koriander. Låt steka ca 2 min, tills zucchinin har fått fin yta. Blanda ner i skålen med dressing tillsammans med rödlök, mynta och couscous. Smaka av med lite salt.
  6. Sesampanerad kyckling: Blanda ihop sesamfrön, ströbröd, spiskummin, paprikapulver och salt på en tallrik. Lägg vetemjöl på en tallrik och vispa upp ägget med lite vatten (ca ½ msk) i en skål. Halvera kycklinglårfilé och vänd först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbrödsblandningen. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Stek den panerade kycklingen ca 7 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  7. Servera nystekt frasig sesampanerad kyckling med couscoussallad och chiliyoghurt.