Sesampanerad kyckling med couscoussallad, mynta och chiliyoghurt

Sesampanerad kyckling med couscoussallad, mynta och chiliyoghurt

Nytt recept
Under 45 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • ströbröd
  • tomatpuré
  • vetemjöl
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Matyoghurt
¾ dl
(Mjölk, Laktos)
Sambal oelek
1 tsk
Tomatpuré
1 tsk
Paprikapulver
¾ tsk
Salt
½ krm
Couscous
125 g
(Vete)
Zucchini
1 st
Rödlök
½ st
Mynta
20 g
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Salt
2 krm
Malen koriander
1 tsk
Olivolja
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Vitvinsvinäger
2 msk
Spiskummin
1 tsk
Salt
1 ½ krm
Sesamfrön
2 msk
(Sesamfrön)
Ströbröd
2 ½ msk
Spiskummin
1 tsk
Paprikapulver
¾ tsk
Salt
½ tsk
Vetemjöl
(Vete)
Ägg
1 st
(Ägg)
Kycklinglårfilé
350 g
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
Energi:
729 kcal
Fett:
30 g
Kolhydrater:
68 g
Protein:
47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka couscous enligt anvisning på förpackningen.
Blanda matyoghurt, sambal oelek, tomatpuré, paprikapulver och salt i en liten skål.
Tärna zucchini, finstrimla rödlök och grovhacka mynta.
Blanda olivolja, honung, vitvinsvinäger, spiskummin och salt i en rymlig salladsskål.
 Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek den tärnade zucchinin och pressad vitlök. Krydda med salt och malen koriander. Låt steka ca 2 min, tills zucchinin har fått fin yta. Blanda ner i skålen med dressing tillsammans med rödlök, mynta och couscous. Smaka av med lite salt.
 Blanda ihop sesamfrön, ströbröd, spiskummin, paprikapulver och salt på en tallrik. Lägg vetemjöl på en tallrik och vispa upp ägget med lite vatten (ca ½ msk) i en skål. Halvera kycklinglårfilé och vänd först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbrödsblandningen. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Stek den panerade kycklingen ca 7 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera nystekt frasig sesampanerad kyckling med couscoussallad och chiliyoghurt.
Smaklig måltid!