Koka couscous enligt anvisning på förpackningen.
Chiliyoghurt: Blanda matyoghurt, sambal oelek, tomatpuré, paprikapulver och salt i en liten skål.
Couscoussallad: Tärna zucchini, finstrimla rödlök och grovhacka mynta.
Dressing: Blanda olivolja, honung, vitvinsvinäger, spiskummin och salt i en rymlig salladsskål.
Couscoussallad: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek den tärnade zucchinin och pressad vitlök. Krydda med salt och malen koriander. Låt steka ca 2 min, tills zucchinin har fått fin yta. Blanda ner i skålen med dressing tillsammans med rödlök, mynta och couscous. Smaka av med lite salt.
Sesampanerad kyckling: Blanda ihop sesamfrön, ströbröd, spiskummin, paprikapulver och salt på en tallrik. Lägg vetemjöl på en tallrik och vispa upp ägget med lite vatten (ca ½ msk) i en skål. Halvera kycklinglårfilé och vänd först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbrödsblandningen. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Stek den panerade kycklingen ca 7 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera nystekt frasig sesampanerad kyckling med couscoussallad och chiliyoghurt.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener