Kalorismart
Löpefri
Wraps med ricotta, grön sparris och ruccolapesto
Nytt recept
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flingsalt
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Cocktailtomater
125 g
Tortillabröd
½ förp
Ricotta
½ förp
Ruccola
15 g
Ärtskott
1 förp
Grön sparris
1 knippe
Olivolja
Flingsalt
Citron
½ st
Solroskärnor
20 g
Ruccola
15 g
Vitlök
½ klyfta
Olivolja
1 msk
Vatten
1 msk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 531 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 54 g
- Protein:
- 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna solroskärnorna i en torr och het stekpanna tills de är gyllenbruna!
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg solroskärnor (se tips!), ruccola, pressad vitlök, citronskal, pressad citronsaft (ca 1 msk), olivolja och vatten i en mixerbunke.
Mixa till en slät pesto. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skär bort den nedersta roten från sparrisen (ca 2 cm). Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek sparrisen runt om ca 2 min. Krydda med lite flingsalt.
Halvera cocktailtomater.
Fyll tortillabröd med ricotta, cocktailtomater, ruccola, råstekt sparris, ärtskott och ruccolapesto.
Smaklig måltid!