Wraps med ricotta, grön sparris och ruccolapesto
Kalorismart
Löpefri

Wraps med ricotta, grön sparris och ruccolapesto

Nytt recept
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flingsalt
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Cocktailtomater
125 g
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Ricotta
½ förp
(Mjölk, Laktos)
Ruccola
15 g
Ärtskott
1 förp
Grön sparris
1 knippe
Olivolja
Flingsalt
Citron
½ st
Solroskärnor
20 g
Ruccola
15 g
Vitlök
½ klyfta
Olivolja
1 msk
Vatten
1 msk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
531 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
54 g
Protein:
23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna solroskärnorna i en torr och het stekpanna tills de är gyllenbruna!

 Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg solroskärnor (se tips!), ruccola, pressad vitlök, citronskal, pressad citronsaft (ca 1 msk), olivolja och vatten i en mixerbunke. 
Mixa till en slät pesto. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
 Skär bort den nedersta roten från sparrisen (ca 2 cm). Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek sparrisen runt om ca 2 min. Krydda med lite flingsalt.
Halvera cocktailtomater. 
Fyll tortillabröd med ricotta, cocktailtomater, ruccola, råstekt sparris, ärtskott och ruccolapesto.
Smaklig måltid!