Löpefri
Rödbetsbiffar med rosmarinpotatis och fetaostkräm
4.06 (183)
Under 45 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
 - Mjölk·
 - Ägg·
 - Vete
 
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
 - bakplåtspapper
 - balsamvinäger
 - olivolja
 - salt
 - ströbröd
 - svartpeppar
 - vetemjöl
 - vitlök
 
Småpotatis
450 g
Bakplåtspapper
Olivolja
Salt
½ tsk
Rosmarin
10 g
Vitlök
½ klyfta
Svartpeppar
Fetaost
100 g
Matyoghurt
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
Rödbeta
3 st
Olivolja
Vitlök
1 ½ klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
½ dl
Ströbröd
½ dl
Ägg
1 st
Mâchesallad
65 g
Balsamvinäger
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
 - 616 kcal
 - Fett:
 - 26 g
 - Kolhydrater:
 - 73 g
 - Protein:
 - 23 g
 
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Halvera småpotatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
 Smula sönder fetaost i en liten skål. Blanda med matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
 Skala och grovriv rödbetor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek rivna rödbetor, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar på medelvärme ca 8 min. Lägg i en bunke och blanda med vetemjöl, ströbröd och ägg. 
Forma smeten till 4 biffar. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek rödbetsbiffarna ca 3 min per sida.
 Finhacka rosmarin och lägg i en bunke. Tillsätt lite olivolja, pressad vitlök och lite nymald svartpeppar. Vänd ner den rostade potatisen i bunken.
 Lägg mâchesallad i en salladsskål och dressa med lite balsamvinäger.
Servera rödbetsbiffar med rosmarinpotatis, fetaostkräm och sallad.
Smaklig måltid!
